• TORTHARRY

TORTHARRY Czech Republic

TORTHARRY - 100 percent follower

Info


Je opravdu nemnoho kapel, které se přes čtvrtstoletí drží svého kopyta a my myslíme, že česká death metalová stálice TORTHARRY mezi ně určitě patří. Pod názvem TORTHARRY hrají už od roku 1991 a mají na své pažbě už osm dlouhohrajících alb, které slaví vetší, či menší úspěchy napříč světovou scénou. Tito veteráni mají samozřejmě odehráno spousty koncertů doma i v zahraničí, takže zkušenosti mají na rozdávání.

Kluci se dokonce podíleli na organizaci prvního ročníku OEF v roce 1999, kde taky hráli a na OEF 2018 budou mít své čestné místo ve středečním speciálním programu nazvaném BACK TO 1999 OEF PARTY. TORTHARRY…DEATH METAL…vítejte po téměř 20 letech na OEF prknech!!!


Bio

Tortharry are one of the longest running Czech metal bands and almost iconic stalwarts of the Czech death metal scene. Their popularity in this country and abroad is based on their clearly defined style, their way above average musicianship and – even after more than 25 years of existence – on their undying enthusiasm for gigging and songwriting. They started their career with the demo tape called "Mezi nebem a Peklem". From this time they recorded another two demo tapes and eight full length albums when album " Follow" released in 2013 was especially well-rated. This band experienced few personal changes over the years but it never stopped them.

They played a lot of live shows on the worldwide festivals and club stages and tours a lot including gigs with the phenomenal cult band Death, the Brazilian icon Sepultura, as well as a South American tour with Gorgoroth and Belphegor. In February 2017 they toured over the Mexico and we can as well find them on many compilations CD over the world.

This year their 9th  album will come out after long 5 years and rest assured the guys still have a lot to show!


Discography

Datum vydání Název nahrávky Média
2013 FOLLOW CD
2010 BENEATH CD
2008 ROUND TABLE OF SUICIDE CD
2006 REBORN CD
2003 WHITE CD
1999 UNSEEN CD
1997 BOOK OF DREAMS CD
1994 WHEN THE MEMORIES ARE FREE CD
1993 INCRIMINATED DEMO
1992 FLAMES OF ETERNITY DEMO
1991 MEZI NEBEM A PEKLEM DEMO

Komentáře

Uživatel musí být příhlášen, přihlášení uživatele.