DO ROZPOUTÁNÍ PEKLA ZBÝVÁ:

dny: hodiny: minuty: sekundy:

Novinky

Už příští týden nás čeká OBSCENE SOCIETY a spolu s ním přivezeme do Pardubic i MINI FESTIVAL MENŠÍCH PIVOVARŮ!!!  

Máte rádi pivo a extrémní muziku? Doražte si užít obojí příští sobotu do klubu ABC v Pardubicích!!! 

Více informací najdete tady: https://obsceneextreme.cz/cs/obscene-society a vstupenky tady: https://tickets.obsceneextreme.cz/ticket/detail/id/2465-obscene-society-2024-vstupenka.





Co jsme si pro vás přichystali a co budeme mít na čepu? 



Franz Spalek - Výroční ležák 12° 
- Jednou vypadla elektřina, jindy došla voda. A nakonec i trpělivost Ing. Františku Spalkovi. Počátkem minulého století správní radě pivovaru předložil odvážný projekt pěti objektů pro zajištění soběstačnosti v dodávkách elektřiny a vody. Jedním z nich byla elektrocentrála, kde dnes sídlí experimentální pivovar Proud. A právě tady jsme na počest Ing. Spalka uvařili tenhle výroční ležák. 



Veterán - India Pale Lager 10° 
- Speciál uvařený ku příležitosti Slavností svobody v Plzni. V rámci americko-českého přátelství jsme se spojili s pivovarem Three Taverns, který sídlí ve městě Atlanta a vzniklo tak pivo Veterán. Vzdej úctu a připij na každého, kdo ke svobodě proklestil cestu. 



Clock - 5,2 % American Pale Ale
 - Svrchně kvašené světlé plné pivo, nefiltrované, nepasterizované - rmutování: infúzní - Chmely: Cascade, Chinook, Simcoe.



Red Baron 13° - Smoked Lager
 - Polotmavý ležák s vysokým podílem nakuřovaného sladu, který jsme si ještě sami prohnali udírnou. Chmeleno německými chmely Hallertau Blanc a Spalter Select. Legislativní typ: spodně kvašené silné polotmavé pivo, nefiltrované, nepasterované. Parametry: 13° Plato, 5,4 % vol. alc., 28EBC, 27IBU.



Podlipák 11° - Světlý ležák 
- Vyrobený z klasických českých surovin. Je připravený dekokčním způsobem na dva rmuty. Použity jsou tři druhy sladu. Základem je Plzeňský slad. Mnichov a Melanoid jsou použity pro plnost piva a barvu. Chmelovou hořkost zajišťuje chmel Premiant na první sypání. Aroma tvoří Žatecký poloraný červeňák na druhé a třetí sypání. Pivo je samozřejmě nefiltrované a nepasterizované. Díky tomu je zdravější a plné vitamínů.



Šlehač - Velikonoční India Pale Lager 12° 
- Vařeno stejným způsobem jako ležák. Ale jsou použity chmely s důrazem na vyšší hořkost a aroma. Pivo je připraveno z Plzeňského sladu, Melanoidu a špetky Caraaroma na barvu. Nachmeleno je chmelem Boomerang, Juno a Mimosa. Všechny chmely jsou využity i pro Dry Hopping.



Krahulík 11° - Světlý ležák
 - Spojení pitelnosti desítky a chuťové plnosti dvanáctky, to je Krahulík 11 - náš ležák pro nerozhodné. Díky kombinaci moderních českých odrůd chmele Saaz Shine a Harmonie je i při vysoké aromatičnosti velmi elegantní. Čekejte hořkost, bylinné aroma a suché, perlivé tělo.



Sinker Oak 12° - Oak Aged Lager
 - Sinker Oak jsme uvařili podle vzoru infuze "1000 Years of Tradition", kterou udělal náš sládek Mikuláš pro náš Beer Fest roku 2022. Tehdy sklidil velkou slávu a velká várka tak byla jen otázkou času. Díky použití dřevěných chipsů můžeme pivu předat velmi intenzivní dřevěný charakter za překvapivě krátkou dobu a vytvořit tak unikátní jemnou chuť, která připomíná vanilku. Díky krátké ale intenzivní extrakci se ze dřeva uvolní minimální množství tříslovin a pivo tak zůstane velmi jemné. Aromatický moderní český chmel Harmonie se pak krásně navíjí na elegantní tóny francouzského dubu. 



Budeme využívat zálohované vratné kelímky, stejně tak jako na OEF. Záloha bude 70 Kč. Kelímky si můžete nechat a vzít domů nebo po akci vrátit (v šatně).