DO ROZPOUTÁNÍ PEKLA ZBÝVÁ:

dny: hodiny: minuty: sekundy:

Charita

Charita pro Lékaře bez hranic je součástí Obscene Extreme od roku 2012 a společně jsme darovali 1.479.978 Kč!!!


V LISTOPADU JSME VYRAZILI DO KANCELÁŘE LÉKAŘŮ BEZ HRANIC, ABYCHOM JIM PŘEDALI KRÁSNÝCH 193.891 KČ ZE SPOLEČNĚ CHARITATIVNÍ AKCE S CARCASS!!!

Letos jsme oslovili samotné CARCASS, kteří neváhali ani vteřinu a šli do toho s námi.

Náš dvorní grafik Martin nakreslil design a my jsme za OBSCENE EXTREME zaplatili textil a potisk.


Merchandise jsme tiskli, jak jinak než v EXTREME print a vy jste měli možnost podpořit tuhle charitativní akci a ještě získat parádní trička!!! A tak vám všem, kdo si naše charitativní merchandise kupujete, děkujeme, že spolu s námi pomáháte!!! 

 


Charita pro Lékaře bez hranic je součástí Obscene Extreme od roku 2012 a společně jsme za tuto dobu Lékaře podpořili částkou 1.479.978 Kč (approx. 61.666 euro), což nám dělá obrovskou radost!!! DĚKUJEME!!!


Zajímá vás, jak díky naší charitativní akci pomáháme? Přečtěte si email od ředitelky české kanceláře Lékařů bez hranic:


"Vážené dámy a pánové,


děkuji Vám za Váš finanční dar ze dne 07. 12. 2023. Už dobře víte, že tak zachraňujete lidské životy. Ale možná Vás překvapí, že Vaše dary pomáhají i jinak: třeba mění pacienty na naše ambasadory, kteří okolo sebe šíří důležité informace o prevenci.


45letý farmář Deng z Jižního Súdánu měl zkušenost s hadím uštknutím. Hadí uštknutí je závažný zdravotní problém: ročně kvůli němu dle hrubých odhadů zemře přes 100 tisíc lidí a přes 400 tisíc ochrne nebo přijde o končetinu. Deng pochází z vesnice, kde není žádná zdravotní péče ani služby. Zato jsou okolo dvě velké řeky, ve kterých se během období dešťů přemnožují hadi. 


Jeden z hadů se vplížil i do domu, kde Deng žije se svou ženou a čtyřmi dětmi. Had se schoval pod rohožkou a uštkl Dengova syna Chola, když šel chlapec spát. Otec ránu podle tradiční medicíny ihned rozřízl, ale Cholova noha otékala a ani po čtyřech dnech se jeho stav nelepšil. Deng proto odvezl svého syna do naší nemocnice, Chol zde podstoupil několik operací a po třech týdnech byl konečně propuštěn domů.


„Kdybych čekal ještě déle, můj syn by nebyl v pořádku,“ vzpomíná Deng. O své zkušenosti se rozhodl mluvit v komunitě, ve které žije. Všechny upozorňuje na to, co se v nemocnici dozvěděl. Říká jim, že tradiční medicína nestačí, ale je důležité ihned vyhledat lékařskou pomoc. Nikdo nesmí otálet, protože by léky po několika dnech už nemusely zabrat. 


Deng se svou rodinou se stali našimi šiřiteli prevence hadího uštknutí. V komunitě například radí, aby během období dešťů vyčistili trávu v okolí svého domu, nespali na zemi a nosili vysoké holínky. Ve vesnici se také dohodli, že v případě uštknutí pomohou mladí odnést pacienta do nemocnice v okolí. Budují tak důvěru v naši zdravotnickou pomoc.


Děkujeme, že nám svým darem pomáháte předcházet i takovýmto smrtelným nebezpečím."


Sylva Horáková

ředitelka české kanceláře Lékařů bez hranic


Seznamy dárců: 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam dárců z e-shopu: 

06.06. 2022 - Karel Matoušek - Napalm Death black TS, size M = 400 Kč

06.05. 2022 - Věra Devechyová - Schirenc Plays Pungent Stench black TS, size L = 531 Kč

23.08. 2023 - Phil Vacelet, France - 2x CARCASS black t-shirts size M + size XL = 1130 Kč 



04.09. 2023 - Roman Holeksa - CARCASS grey TS, size M = 800 Kč 



21.09. 2023 - Wurma /Thorwald - 1x CARCASS TS black M - 1ks = 600 Kč + 1x CARCASS TS grey S - 1ks = 600 Kč



14.10. 2023 - Daniel "Hary" Harok - CARCASS - grey TS, XL = 500 Kč 



21.10. 2023 - Marek Letocha - CARCASS black TS, M = 500 Kč