DO ROZPOUTÁNÍ PEKLA ZBÝVÁ:

dny: hodiny: minuty: sekundy:

Novinky

Máte rádi pivo? To je dobře, protože pro vás něco vaříme!!! Obscene Extreme pivo - Symphonies of Smoothness!!!

Ve spolupráci s Pivovarem Proud jsme pro vás letos připravili pivo, které je poctou headlinerovi letošního ročníku OEF, britské kapele Carcass. 

Jejich druhé album Symphonies of Sickness otřáslo scénou extrémní hudby po celém světě a stalo se milníkem, který ovlivnil stovky kapel od svého vydání v roce 1989. Uvařili jsme tedy pivo English Pale Ale (Extra Special Bitter), které vzdává poctu této britské legendě a které svou chutí na letošním ročníku OEF rozehraje u fanoušků symfonie lahodnosti a jemnosti, proto tedy název Symphonies of Smoothness. 


  

Parametry piva: Stupňovitost 12 %, alkohol 4,9 %, středně vyšší hořkost 45 IBU charakteristická pro styl Extra Special Bitter (ESB), sytá zlatá barva na úrovni 15 EBC podporující sladový základ piva.


Celkový charakter piva je sladový s výraznou hořkostí, ale bez výrazného chmelového aroma. Pro dosažení „anglického“ charakteru piva byla i upravena tvrdost vody přidáním solí, což přitvrdí i na sladové složce piva, ale i na vnímání hořkosti. Přidáním nesladované pšenice obohacujeme tělo i plnost piva.


Použité slady: Pale Ale, Plzeňský slad, CaraRED, karamelový a pšeničné vločky


Použité chmele: Admiral, britský Cascade 


Kvasinky: London ESB