DO ROZPOUTÁNÍ PEKLA ZBÝVÁ:

dny: hodiny: minuty: sekundy:

Novinky

OEF 2022: Dan Seagrave - Shrine of the Rabid
!!!

Pojďme si říct, co nám dělá neskutečnou radost! Spolupráce s nikým menším než je legendární kreslíř Dan Seagrave,...

...který stojí za obaly zásadních alb našich oblíbených kapel jako jsou třeba Dismember - Like an Ever Flowing Stream (1991), Entombed - Left Hand Path (1990) a Clandestine (1991), "Altars of Madness " od MORBID ANGEL, Benediction - Transcend the Rubicon (1993), Carnage - Dark Recollections (1990) nebo Suffocation - Effigy of the Forgotten (1991).


Když Dan navštívil náš festival v roce 2015 tak to bylo pro nás velikou poctou.



https://obsceneextreme.cz/cs/a/341/novinky,dan-seagrave-na-obscene-extreme-festivalu




Tehdy jsme ještě netušili, že se z toho rozvine spolupráce a Danova návštěva festivalu mu bude inspirací pro mimořádný festivalový motiv. Je nám ctí vám zde představit Danovu práci přímo pro náš festival: OBSCENE EXTREME 2022: Dan Seagrave - Shrine of the Rabid

!!!



Jak tedy vidí legendární umělec OEF svýma očima se můžete přesvědčit sami. Dan nám k tomu napsal i pár slov: „Ústředním objektem je svatyně a lidé, které obklopují zběsilá stvoření, což lidi do svatyně tak trochu přitahuje. Zdá se, že svatyně je také tvořena minulými životy, zkamenělými tvory z lesa.“


A kdo je vlastně Dan Seagrave? 


Narodil se ve Velké Británii v roce 1970 a vyrůstal v obci Ravenshead poblíž města Nottingham, což mu umožnilo zažít venkovský i městský život. Navštěvování školy v sousední hornické obci Rainworth během úpadku průmyslu mělo vliv na jeho budoucí práci. Ve věku 17 let vytvořil obal alba pro místní thrashmetalovou kapelu „Lawnmower Deth“, vydaného jako split Lawnmower Deth / Metal Duck – Mower Liberation Front / Quack Em All v roce 1989. Výsledkem bylo vytvoření mnoha dalších obalů pro jejich nahrávací společnost 'RKT' za nulovou odměnu, ale s motivací dostat svoje umění na veřejnost.


Jak se tato alba dostala k dalším nahrávacím společnostem včetně Roadrunner Records v New Yorku, Dan byl stále častěji pověřen tvorbou děl pro nově explodující death metalovou hudební revoluci 90. let. Maloval ikonická alba rané death metalové scény včetně obalů pro Dismember - Like an Ever Flowing Stream (1991), Entombed - Left Hand Path (1990) a Clandestine (1991), Morbid Angel - Altars of Madness (1989), Benediction - Transcend the Rubicon (1993), Carnage - Dark Recollections (1990), Suffocation - Effigy of the Forgotten (1991), Malevolent Creation - Stillborn (1993) a mnoho dalších.


Dan často pracuje s velkými detaily, aby zprostředkoval epické scény evokující témata chamtivosti, izolace, depersonalizace a evoluce. Od konce 80. let nakreslil více než 100 obalů alb. Mezi jeho inspirace patří jména jako Piranesi, Gustav Dore, Max Ernst, Giger, Kris Kuksi, Turner, Holbein či Casper David Friedrich. Inspiraci hledá rovněž v jakékoli architektuře měst jako je Barcelona, Řím, Berlín, New York nebo Londýn. Mezi jeho úspěšnou práci patří také krátký film, na který získal v soutěži prostředky od Britské filmové rady. Film s názvem ‚Shadowline‘ napsal a režíroval sám s plným hereckým obsazením. Dan Seagrave žije v současnosti v kanadském Torontu.


http://danseagrave.com

https://www.instagram.com/seagraveart/