Pilsner Urquell ležák
Ochutnejte originální chuť tohoto českého národního pokladu.
Sládek Josef Groll totiž v říjnu 1842 uvařil zcela jiné pivo, než bylo dosud v Plzni zvykem. Do té doby se piva v Plzni vařila různě. Většinou procházela svrchním kvašením a byla nestálé kvality. Groll v Plzni ale uplatnil své znalosti vaření spodně kvašeného ležáku, tedy piva vyráběného za pomoci spodních kvasnic při teplotách kolem 10 ˚C, které nakonec nechá 30 dnů ležet a zrát. Což je důvod, proč se mu říká „ležák”.
Díky jedinečné kombinaci českých surovin, místní měkké vody a nové receptury tak vznikl nápoj, který v následujících letech změnil svět. Věhlas nového typu piva průzračné zlaté barvy, vynikající plné chuti a prvotřídní kvality se totiž rychle šířil nejen za hranice města Plzně. Pilsner Urquell začal postupně dobývat další země a název pils od té doby označuje celou pivní kategorii, která dnes tvoří 70 % veškeré světové produkce piva.
Velkopopovický Kozel Tmavý
Pivo, které vděčí za svou mírně sladkou karamelovou chuť kombinaci několika druhů pečlivě připraveného sladu
Velkopopovický Kozel 11
Toto pivo má rafinovanou, plnou chuť, kterou mu dodávají tři druhy sladu spolu s jemnou hořkostí chmele.
Radegast Resolute 10
Toto nekompromisní pivo nabízí skvělé hořké občerstvení.
Volba sládků
Každý měsíc připravují sládci Plzeňského Prazdroje pivní speciál.
Birell Nealko
Nejoblíbenější nealkoholické pivo, které díky speciálními druhu kvasinek zaručuje pravou chuť piva.
Birell Pomelo & Grep Nealko
Oblíbené nealkoholické osvěžení se svěží příchutí pomela a grepu.
www.prazdroj.cz
www.prazdroj.cz/en
www.facebook.com/plzen.prazdroj
www.twitter.com/Prazdroj1