DO ROZPOUTÁNÍ PEKLA ZBÝVÁ:

dny: hodiny: minuty: sekundy:

Novinky

BEER REVOLUTION - Pivovar Mordýř!!!

Pivovar Mordýř  - Historie a současnost!!!


Pivečko jsme měli odjakživa rádi. S postupným znechucením z univerzální chuti mnohých dnešních piv jsme pozvolna přešli k domácímu vaření a nakonec uzrála myšlenka podělit se o chutné pivo i s veřejností.

www.pivovarmordyr.cz

www.facebook.com/Pivovar-Mordýř-563626057021976/


V březnu 2013 jsme založili pivovar a o tři měsíce později zahájili provoz .Pivovar byl vybudován svépomocně, s nadšením a odhodláním a na jeho pořízení nebyla čerpána žádná dotace ani jiná podobná sprosťárna. Vaříme tradičním řemeslným způsobem z českých surovin, ale svátečně lze ochutnat i pivo např. ze zahraničních chmelů. Ohlasy na tuto pestrost jsou velmi pozitivní a tak k nám cestu nachází i lidé, kteří standardní pivo nepijí. Rozhodně v ní budeme pokračovat.


Pivo není pasterované, filtrované, nijak stabilizované a při výrobním procesu nejsou používány žádné chemické prostředky. Mírná sedlina či zákal není závadou, někteří fajnšmekři ho dokonce vyžadují, každopádně je to pivo bohaté na minerály i vitamíny. 


Je nutné ho ovšem skladovat v chladu, či lépe neskladovat vůbec, ale hned se mu podívat na dno.


ZÍSKANÁ OCENĚNÍ

Stará Macháčková a její sestřenice nás již dvakrát pochválily, jinak vůbec nic.


MORDÝŘ sv.ležák 11%

Česká klasika. Příjemně zlatý v barvě, vydatný v chmelové hořkosti a plný v chuti. Použit je český chmel Sládek a Žatecký Červeňák. Vařen ze třech druhů sladu. Stupňovitost 11,5%




KURTIZÁNA (pale ale 13%)

Svrchně kvašené pivo jantarové barvy a citrusové vůně, která  přichází ze zahraničních chmelů, na kterých se zde opravdu nešetří.  Použity chmely POLARIS, SUMMIT a CITRA.




SMOKED AMBER ALE 13% (s nakuřovaným sladem)

Svrchně kvašené pivo, vařeno ze čtyřech druhů sladů, včetně tzv. nakuřovaného. (sladem při odsušení prochází studený kouř buď z rašeliny nebo dubového dřeva)  Tento je zastoupen pouhým přídavkem, který považujeme za příjemný kompromis. Stupňovitost  13,8 %. Barva tmavě rubínová. Studené chmelení Columbus.




SUMMER ALE 11,5% 
Oblíbený sezoní ejlík světlé barvy, s jemným zákalem díky přídavku pšeničného sladu a velmi dobře osvěžující. Chmely Polaris, Equinox, Motueka.