DO ROZPOUTÁNÍ PEKLA ZBÝVÁ:

dny: hodiny: minuty: sekundy:

Novinky

OEF bude na kusy!!!

Oslava 20 let OEF se speciálním promítáním dokumentárního filmu o Nasum ”Blasting shit to bits – The Final Show”.


Nasum se během svého působení stali jedním z nejvlivnějších představitelů extrémního undergroundu. Když zpěvák Mieszko Talarczyk zmizel a zemřel v ničivé a tragické tsunami v roce 2004, Nasum přestalo okamžitě existovat. Když se v roce 2012 přiblížilo 20. výročí založení, kapela uskutečnila celosvětové turné s úmyslem ukončit Nasum "tak, jak se to mělo stát - explodovat v divokém, zničujícím šílenství, a ne se vytratit vydáni na milost a nemilost tragédii." Turné zahrnovalo bláznivé vystoupení v šílené, nádherně nechutné a tak milované grindcorové baště, kterou je Obscene Extreme Festival v Trutnově.



Pět let po skončení turné dokončil filmař Michael Panduro svůj hudební film, který zdokumentoval poslední,  emocionálně i zvukově ničivou show před 1000 fans v nyní již nefunkčním klubu Debaser Medis ve Stockholmu. Film s názvem "Blasting Shit to Bits - The Final Show" obsahuje celou show, rozhovory a vzpomínky a měl premiéru v roce 2017 na Kodaňském festivalu hudebních filmů. Promítal se v Mexiku, Švédsku, Slovinsku a dalších zemích.




Na oslavu 20. výročí založení OEF uspořádají NASUM na festivalu speciální projekci filmu. Všichni členové kapely budou na OEF, aby tutu podívanou uvedli a vzdali čest grindcorovému supertaťkovi Čurbymu a jeho fesťáku. Bomba!



Na tomto odkazu se můžete podívat na krátkou upoutávku: