• LE SCRAWL

LE SCRAWL Germany

LE SCRAWL - Wintersun

Info


Už po čtvrté nás přijedou rozsekat němečtí experimentátoři LE SCRAWL!!! Grind coreová nálož s prvky jazzu, ska i jiných rozličných odnoží muziky, to vše podkresleno skvělým saxofonem je to, čím jsou LE SCRAWL po celém světě známí!!! Počátek kapely LE SCRAWL se datuje do roku 1989, kdy s tímto stylem představovali opravdové zjevení na scéně. Po prvním demu přicházejí nabídky na první samostatné nosiče a vychází tak jak sedmipalec „Scrawl“, tak hlavně v roce 1995 jejich opus magnum, mini CD nazvané „Q“!!!

Od té doby LE SCRAWL zabírají čestné místo na undergroundové mapě a vydávají další nahrávky, z nichž zatím poslední je deska „Snowblind“ pro Obscene Production z roku 2010. LE SCRAWL je zpět po určité pauze a my věříme, že se těšíte na jejich nesourodé a krkolomné melodie stejně jako my!!!

Bio

Le Scrawl came into being in 1989 set out to play intense grindcore, their name an a pros pos reflection of the genre's abrupt style. Like a pervasive itch, however, came their many other musical influences; really, every kind of musical influence one can imagine.

Having recorded a demo in 1992, Le Scrawl finally hit the stage in 1993. Le Scrawl consistently proved they could blast with the best of them, only to boggle minds and challenge their listeners notions with such incongruous, yet skillfully played interjections of differing musical styles.

Le Scrawl continued to record as well; a seven inch (making it to the number 1 spot at KSZU/ Stanford, Ca), two mini CDs (incl. Cover songs by Chic, Terrorizer, DelaSoul etc. on “Rotten fake” also feat. Agathocles and 7 MxOxNx) and more, the bands sound evolving further and finding confluence in that which was once so contradictory.

The Le Scrawl discography, entitled "Too short to ignore," released in 2003, showcases the complete and sometimes hard-to-find studio work of this unique grind troupe, along with a peppering of live tracks.

Hardly a swan song release, Le Scrawl forged onward, with the release of their CDEP “Eager to please” in 2004 recorded by legendary producer Harris Johns. In 2006 they released a DVD of live stuff taped during their tour in California and at the Obscene Extreme Festival (2004) entitled “Full Frontal Nudity” and in 2008 “Whisky a gogo!” and in 2010 "snowblind" both recorded by Harris Johns came out.

Band members:


S. Weiss: Guitar;
M. Anders: Bass / Vocals;
P. Weiss: Drums;
A. Assmann: Saxophone.


Discography

Datum vydání Název nahrávky Média
2010 “Snowblind” CD Obscene CD
2008 "Whisky A Go Go!" CD EP CD, EP
2004 "Eager to Please" 10" RSR
2004 "Eager to Please" CD EP Life is Abuse CD, EP
2003 "Too Short to Ignore"(1991-1999) LP RSR LP
2003 "Too Short to Ignore"(1991-1999) CD Life is Abuse CD
1999 V/A Rudi Rat VI CD - Ecocentric
1998 V/A Rotten Fake! 7" - Ecocentric
1995 "Q" CD EP - Ecocentric Records CD, EP
1993 Scrawl 7" - Psychomania Records
1993 V/A I Kill What I Eat CD - Ecocentric CD

Komentáře

Uživatel musí být příhlášen, přihlášení uživatele.