• CATASTROFY

CATASTROFY Slovakia

CATASTROFY - Jebem vaše idoly

Info


Thrash metal byl vždy součást OEF a nejinak tomu bude i v roce 2019!!! Od roku 2005 u našich slovenských sousedů existuje parta hrající neskutečně naštvaný thrash metal. Ano, jsou to CATASTROFY!!! Hudba tvrdá jako padající kameny z Devínského Hradu se slovenskými texty plné nasranosti, ale i skvělého humoru!!!

CATASTROFY ušli od svého vzniku kus cesty a po několika změnách se ustálili na pětici kámošů, kteří valí nahrávku za nahrávkou a hlavně letošní velké album „Besnota“ opravdu stojí za to!!! My máme radost, že jsme mohli tyto zbojníky pozvat na prkna OEF, protože jejich live show Vás rozseká na prach!!! A to i ty, kdo mají rádi MANOWAR!!! To jsou CATASTROFY, žádná „habaďůra“!!!

Bio

Vznikli sme v júni roku 2005 (pod názvom BASTARDS) ako zoskupenie štyroch členov: Boris, Beňo, Marek, Maťo. V priebehu letných prázdnin sme sa premenovali na CATASTROFY. Celý rok sme dreli v garáži, aby sme koncom júna 2006 mohli odohrať náš premiérový koncert, ktorý bol zostavený prevažne z prebratých pesničiek.

Po druhom koncerte, v októbri 2006, nás po vzájomnej dohode opustil gitarista Marek a ako CATASTROFY sme fungovali v trojčlennej zostave. Zamerali sme sa na vlastnú tvorbu, ktorou sme postupne vytlačili prevzaté piesne.

Dva a pol roka sme drtili traja a po niekoľkých gitaristoch na skúšku k nám začiatkom marca 2009 prichádza Roman ako výpomoc z každej metalovej stránky.
Začiatkom roka 2010 Boris prestal hrať na basu a pokračuje už len ako spevák a priberáme piateho basujúceho člena Lukáša.
V auguste 2010 nahrávame naše prvé 5 pesničkové štúdiové EP s názvom Deep Rotten Nation.

Celý rok 2011 koncertujeme a pred jeho koncom odišiel bubeník Maťo. Na jeho post zasadol gitarista Roman, ktorý ostal za bicími na stálo, pretože je multitalentovaný čávo. Museli sme ale hľadať náhradu za gitaristu a tu sa nám pohotovo votrel do kapely Jano, ktorý nám už v minulosti gitarovo vypomáhal.

Menšími šarádami sme odštartovali rok 2012. S novou energiou, zostavou a textami v rodnom jazyku sme koncertovali jak o život. Koncom roka sa sťahujeme do novej skúšobne, ktorú sme si vlastnými rukami prerobili a odhlučnili.

Vo februári 2013 sme začali nahrávať 5 songové EP Tento štát sa musí zničiť!, ktoré vyšlo v marci. Treba pripomenúť, že sa jedná o absolútny DIY počin, na ktorý sme právom hrdí, pretože od riffov, textov, nahrávania, kresbu obalu, dizajnu bookletu až po finálny výsledok sme si všetko robili úplne sami. Na jedinú vec sme nemli prostriedky, tak nám pomohli iní... a to je TLAČ.
Čo by to bol za rok bez personálnej zmeny? :) Koncom marca 2013 strieda Lukáša na poste basy Mifo. (Tiež už nám pár krát vypomáhal... takže známa firma).

V tejto zostave sme na jeseň 2014 nastúpili do štúdia Shaark a nahrali prvý dlhohrajúci album Zbojnícky tanec, ktorý vyšiel začiatkom roka 2015 u Support Underground. Tento album aj spoluprácu s vydavateľstvom berieme ako výrazný zlom v našej "kariére". Album pozitívne zarezonoval u našich fanúšikov a kopec nových nám prilial do kotla. Aj vďaka tomu sme dostali príležitosť zahrať si na väčších akciách. Predskakovali sme napríklad Testament, alebo si neskôr zahrali na festoch Mighty Sounds, Brutal Assault, Gothoom, Punkáči deťom, Pohoda...


V lete 2016 nám vychádza Split s kamošmi Exorcizphobia a Kaar, ďalší kolotoč koncertov.

Na jar 2017 sme absolvovali úspešnú víkendovú šňúru s kamošmi Čad, ktorá činila 13 zástavok po Československu. Chceli sme skúsiť, či má význam spojiť dve kapely a vyraziť muzicírovať na domácej pôde, a má!

Koncom roka pilujeme nový materiál a v marci 2018 nastupujeme do štúdia Shaark, kde nahrávame náš zatiaľ posledný full-length album Besnota. Vyšiel v lete, takisto u Support Underground.


Discography

Datum vydání Název nahrávky Média
2018 Besnota
2016 Split Catastrofy/Exorcizphobia/Kaar
2015 Zbojnícky tanec
2013 Tento štát sa musí zničiť! EP
2010 Deep Rotten Nation EP

Komentáře

Uživatel musí být příhlášen, přihlášení uživatele.