PLZEŇSKÝ MINIPIVOVAR PROUD NA OEF
V roce 2019 jsme na OEF nabídli kromě tradičních značek Pilsner Urquell, Gambrinus, Kozel a Radegast nabídku malých pivovarů pro zpestření a rozšíření pivních obzorů. Letos pokračujeme a navazujeme s nabídkou osmi různých zajímavých piv, která vás potěší, rozveselí anebo přímo rozdovádí!
NA LETOŠNÍM OEF SE VÁM MINIPIVOVAR PROUD PŘEDSTAVÍ S TOUTO NABÍDKOU:
Ležák 11° Ventill (4,8% alk.) – světlý ležák, který vám ukáže cestu, jak vypustit páru v kotli OEF.
TheMže 10° Pale Ale (4,2% alk.) – lehké pivo pro hašení žízně stagediverů.
Soutock 13° IPA (5,8 % alk.) – žitná IPA pro silný proud zážitků každého grindera Na Bojišti.
Cotel 14° Stout (5,2% alk.) – temná síla, energie ohně a slunce jako v tom nejdivočejším kotli OEF.
Proovan Nealko NEIPA (max. 0,5% alk.) – lahodná, voňavá nealko NEIPA pro chvíle oddychu a jasnou mysl.
LIMITOVANÉ PIVNÍ EDICE:
Loral 13° NEIPA - velmi voňavý ALE, aktuálně nejoblíbenější pivní styl mezi malými pivovary celosvětově.
Saison 11° Belgický speciál s pepřem – jiskrný, divoký, explozivní, a přesto lehký sezónní speciál.
KISSeláč „Berliner Weisse“ Meruňka – toto lehké pivo typu Sour Ale, neboli kyselý ejl či kyseláč, je během léta nesmírně.
populární a vám pomůže vyladit ten správný grinderský výraz ve tváři pro společné OEF foto s kámošema.
V Plzni pro vás letos uvařili piva, která je baví, a věříme, že na OEF budou bavit i vás! Grind On! Na zdraví! Cheers!
PLZEŇSKÝ PIVOVAR
Pivo se v Plzni vařilo střídavě u jednotlivých právovárečných měšťanů. Kvalita byla různá, a proto se v hlavách plzeňských měšťanů zrodí myšlenka na vlastní pivovar s dobrým pivem. V novém Měšťanském pivovaru vaří 5. října 1842 sládek Josef Groll první várku nového plzeňského piva, které brzy dobude celý svět.
Sládek Josef Groll totiž v říjnu 1842 uvařil zcela jiné pivo, než bylo dosud v Plzni zvykem. Do té doby se piva v Plzni vařila různě. Většinou procházela svrchním kvašením a byla nestálé kvality. Groll v Plzni ale uplatnil své znalosti vaření spodně kvašeného ležáku, tedy piva vyráběného za pomoci spodních kvasnic při teplotách kolem 10 ˚C, které nakonec nechá 30 dnů ležet a zrát. Což je důvod, proč se mu říká „ležák”.
Díky jedinečné kombinaci českých surovin, místní měkké vody a nové receptury tak vznikl nápoj, který v následujících letech změnil svět. Věhlas nového typu piva průzračné zlaté barvy, vynikající plné chuti a prvotřídní kvality se totiž rychle šířil nejen za hranice města Plzně. Pilsner Urquell začal postupně dobývat další země a název pils od té doby označuje celou pivní kategorii, která dnes tvoří 70 % veškeré světové produkce piva.
Pilsner Urquell ležák - Ochutnejte originální chuť tohoto českého národního pokladu.
Velkopopovický Kozel Tmavý - Pivo, které vděčí za svou mírně sladkou karamelovou chuť kombinaci několika druhů pečlivě připraveného sladu.
Velkopopovický Kozel 11 - Toto pivo má rafinovanou, plnou chuť, kterou mu dodávají tři druhy sladu spolu s jemnou hořkostí chmele.
Radegast Resolute 10 - Toto nekompromisní pivo nabízí skvělé hořké občerstvení.
Birell Pomelo & Grep Nealko - Oblíbené nealkoholické osvěžení se svěží příchutí pomela a grepu.
Volba sládků - Jánošík - Vychutnejte si limitovanou edici piva Jánošík, kterou společně navařili sládkové z pivovaru Šariš a pivovaru Vŕšky. Speciál je na vašich stolech dostupný od 1.7. se stupňovitosti 11 °, čímž vzdává hold legendě Jánošíka, který se stal zbojníkem v roce 1711. Vyniká rubínově - jantarovou barvou, kde jsme použili tolik jednotek barvy, kolik se dožil let (25EBC). Prvním douškem pocítíte vyváženou plnou chuť a hořkost dosaženou 4 odrůdami sladu a chmele. příjemná chmelové aroma docílena chmelení za studena, dotváří jedinečný charakter speciálu Jánošík.
Radegast Ratar - Plná chuť s výraznou hořkostí (50 IBU), díky prémiovému chmelu Polaris, posunuje osvěžení Rataru na rozhodně výjimečný zážitek. Ratar je nejvíce hořký Radegast, který byl kdy vyroben! Název piva se inspiroval u kmene Ratarů, jejichž nejvyšším bohem byl právě Radegast. Ratar je výčepní speciál – velmi hořké světlé výčepní pivo s 50 jednotkami hořkosti.