• V.A.R.

V.A.R. Czech Republic

V.A.R. - Vranami rozklovan

Info


Česká republika a rok 1989. Čas velkých změn a vzniku thrash metalové alkoholické party, která si dává název, podle „kdysi prý dobrého“ piva, Vratislavický Alkoholický Rachot – V.A.R.!!! Pod vlivem rezavého moku vznikají první dema a hlavně dvě zběsilé písně pro Sampler Ultrametal, který dostává kapelu na mapu českého metalu a zajišťuje smlouvu na první velkou desku „Personal Destruction“, která vychází v roce 1992 u firmy Monitor.

Po prodaných 20 tisících nosičích tohoto alba a pohasínající slávy thrash metalu v polovině 90 tých let je V.A.R. od Monitoru vyhozen a stahuje se do metalového undergroundu, kde funguje dodnes!!! Kapela si prožívá vzestupy i pády, přežila smrt jednoho ze zakládajících členů, ale neustále nahrává a koncertuje, a my moc rádi tyto dělníky undergroundu přivítáme na prknech OEF, kde nám V.A.R. zahrají jejich nejrychlejší a nejzběsilejší pecky, co kdy napsali!!! Bude to opravdu brutální alkoholický chaos!!! Máme se na co těšit!!!

Bio

Kapela vznikla na troskách zábavové kapely V.A.R. (tehdy ještě pojmenované Vratislavický Amatérský Rock), když začala tvořit stále více vlastních věcích, přejmenovala se v roce 1989 na Vratislavický Alkoholický Rachot.

V tomto roce vznikla sestava, která kromě smrti Šneka v roce 2014, vydržela až dodnes.
V roce 1990 podpis s firmou Monitor a účast na úspěšném sampleru Ultrametal. V tomto roce vychází také první dvě dema, které se stanou základem první desky Personal Destruction (vydané v roce 1992).

Od té doby kapela vydala několik řadových desek, účastnila se vydání mnoha samplerů. V roce 2014 zemřel zakládající kytarista Šnek, v současnosti nahrazen Pepínem (Pikodeath).
V roce 2019 oslavuje kapela své 30. výročí sérií speciálních koncertů, přičemž jeden z nich proběhne i na Obscene Extreme festu. Kapela zde zahraje výběr svých nejrychlejších a nejtvrdších kousků ze své historie.

Koncem roku 2019 vyjde i nové řadové album, opět pod Pařát Records (stejně jako to předešlé-Level 6) a opět natáčené ve studiu Hacienda.
Thrash and drink till death!!!

Line-up:
Jiří Vyczka Vyčítal: bass guitar
Pavel Berun Berger: vocal
Jan Jeny Janota: drums
Josef Pepíno Vích: el. guitar
Martin Shoopy Šmejc: el. guitar


Discography

Datum vydání Název nahrávky Média
2019 New Album, prepared for 2019
2014 Level 6
2010 Thrash and drink till death, 20 Years Alive DVD
2007 Za pět minut po smrti/In the Nick Time of the Death
2004 Fast Like Bikila
2001 Rozdvojen ale schopen/Split but Capable
1998 Pod vodou/Under Water
1995 Závislost/Dependence
1992 Personal Destruction

Komentáře

Uživatel musí být příhlášen, přihlášení uživatele.