• GENERAL SURGERY

GENERAL SURGERY Sweden

GENERAL SURGERY - From The Scalpel To The Drain

Info


Ano, máme tady další legendu patologického grindcore/death metalu a to přímo ze země tří korunek, GENERAL SURGERY!!! Kdo by neznal jejich legendární demo „Erosive Offals“ nebo EP „Necrology“, které ve své době (1990 - 1991) bylo opravdu špičkou žánru, přirovnávané kritiky ke klasickým deskám Carcass. Pánové prošli několika změnami sestavy a po velké přestavbě vstali v roce 2003 z mrtvých a následuje nahrání split EP s americkými The County Medical Examiners a nakonec i první velké desky „Left Hand Pathology“ pro Listenable Records.

GENERAL SURGERY je celkem raritní vidět hrát naživo, ale přesto mají členové bohaté zkušenosti z jiných kapel jako Regurgitate, Dismember, Nasum nebo Birdflesh. Ovšem na OEF 2018 nám připraví opravdu zážitek a to, že GENERAL SURGERY přehrají kompletní legendární EP „Necrology“ a to i s původním zpěvákem Grantem McWilliamsem.

Takže mi dovolte předat mikrofon doktoru McWilliamsovi:

"Na operačním sále GENERAL SURGERY, který je nasáklý gore šílenstvím uplynulo 30 let. A neexistuje lepší způsob oslavy, než si zahrát na jednom z nejlepších, extrémních  festivalů, OEF. Pro toto výročí se jim nějak podařilo oprášit svého starého zpěváka, aby se ještě jednou dočasně přidal do jejich řad, a aby se podařil ten správný chaos písní, se kterými to všechno začalo.

Chirurgové vám na pódiu předvedou svůj vlastní metal plný vnitřností a nechají mé dobré já, doktora McWilliamse, aby zpěvným hymnám z Necrology dodal zvláštní nádech. To vše jen, abychom si pořádně uvědomili jejich duši zničující smrtelnost a skutečnost, že jsou opravdu staré. "

Nachystejte se pořádně a oblečte si svůj ochranný oděv - připravte se na kompletní Necrology EP spolu s výběrem záseků z celé prohnilé diskografie chirurgického teamu. Jestli tohle není to, na co se těšit, pak nevíme, na co jiného.

My jsme rádi, že si už popáté udělají čas a přijedou do Trutnova ukázat Vám, jak se skutečně pitvá!!! My jim podáme skalpely!!!

Bio

Although Sweden’s General Surgery has been recording and releasing music since 1990′s Erosive Offals demo, March of 2009 sees the release of only their second full-length album, Corpus In Extremis: Analysing Necrocriticism (Listenable).

Since the three-song Erosive demo was released, General Surgery has puked up numerous demos, splits, and EPs, including the classic Necrology 7″ on Relapse in 1991, and like most long-running bands, they’ve had their fair share of lineup changes, including appearances from members of fellow Stockholm residents Regurgitate and Dismember.


General Surgery’s burst-of-releases-followed-by-periods-of-inactivity regimen ended with their first-ever North American show at the 2005 Maryland Deathfest and their debut album, 2006′s Left Hand Pathology(Listenable). The title – a nod to classic Swedish death-metal band Entombed and augmented with their Carcass-loving medical twist – perfectly sums up General Surgery, and Corpus In Extremis continues down that same scalpel-littered road with no anesthesia in sight.

Self-produced at Off Beat Studios in their hometown of Stockholm and mastered at Tailor Made by Peter In De Betou, Corpus In Extremis sees the return of bassist Andreas Eriksson and the debut of Erik Sahlström on lead vocals, both of which are sure to bring a number of fresh malpractice suits to the band.

For those that need their grinding sickness at audiophile quality, Corpus In Extremis will be available on both CD and LP with slightly different artwork and songs between the two versions.
Death metal and grindcore fans should look forward to March of 2009 and Listenable Records, because General Surgery are just what the pathologist prescribed.

Author: Dave Hofer

GS 2013 line-up:
Joacim Carlsson – guitar
Andreas Eriksson – bass, backing vocals
Erik Sahlström – lead vocals
Andreas Mitroulis – drums, backing vocals
Tobias Sillman – guitar

Retired malpracticioners:

Johan Wallin – guitar, backing vocals (2004-2012)
Grant McWilliams – vocals (1988-2007)
Glenn Sykes – bass (2004-2006)
Mikael Van Tuominen – bass (2006-2007)
Matti Kärki – vocals, bass (1988-1990)
Richard Cabeza – vocals (1989-1990)
Mats Nordrup – drums (1989-1990)


Discography

Datum vydání Název nahrávky Média
2011 Necrology 10" re-issue
2009 Corpus In Extremis: Analysing Necrocriticism
2009 General Surgery / Butcher ABC Split CD CD
2006 Left Hand Pathology
2005 Demo DEMO
2004 Demos - Double 7″ EP
2004 General Surgery / The County Medical Examiners LP
2004 General Surgery / Filth - Split 7″ EP
2003 General Surgery / The County Medical Examiners CD
1993 Necrology - CD, cassette and Limited Edition Poster CD
1991 Necrology - Vinyl 7″
1990 Internecine Prurience - Rehearsal demo September
1990 Pestisferous Anthropophagia - Demo 2 April
1990 Erosive Offals - Demo 1 March

Komentáře

Uživatel musí být příhlášen, přihlášení uživatele.