• CRUSHER

CRUSHER Czech Republic

CRUSHER - Mind to kill

Info


Bohužel jsme nuceni ohlásit další změnu, snad poslední, v programu. Na středečním BACK TO 1999 PARTY nevystoupí avizovaní INGROWING!!! Vztahy v kapelách jsou křehké a jejich rozkol postihnul i tyto veterány!!!

My ovšem neleníme a máme pro Vás jiné dlouholeté bardy, kteří už drtili na prvním ročníku OEF a stále, byť s malýma přestávkáma, hrají dodnes, CRUSHER!!! Tito podkrkonošští drtiči smrtícího kovu existují už od roku 1991!!! Po několika demech vydali v roce 1996 asi jejich nevíce ceněné album „Daymares“, které získalo skvělé recenze po celém světě. Díky tomu a pověsti skvělé živé kapely, se CRUSHER dostávají na různá turné po boku velkých jmen, jako jsou Vader, Krabathor nebo Dead Infection a taky odehrávají show po celé evropě s Nyctphobic, Napalm Death nebo Nasum!!!

CRUSHER si prošel poměrně velkými změnami v sestavě, ale kluci pořád drtí ten svůj grindem načichlý Death Metal, který můžem slyšet na zatím jejich poslední desce „From The Core“!!! To že Death is not Dead Vám CRUSHER předvedou na prknech OEF 2018!!!

Bio

Skupina CRUSHER vznikla v roce 1991 na troskách rozpadnuvších se blackmetalových Ortel.

Během prvního čtrnáctiletého období existence odehrála přes 300 vystoupení doma i v zahraničí včetně 3 evropských tour s veličinami jako VADER, DEAD INFECTION nebo KRABATHOR . Dále mnoho vystoupení s neméně kvalitními spolky jako jsou IMPALED NAZARENE, AGATHOCLES, SQUASH BOWELS, NYCTOPHOBIC, FLESHGRIND, CRIPPLE BASTARDS a mnoha dalšími.


Jedním z vrcholů dosavadní existence CRUSHER byl koncert 14.11.2000 kdy skupina vystoupila na pódiu RC Mír v Uherském Hradišti před NAPALM DEATH a NASUM.


Kapela se dále účastnila i domácích nejprestižnějších festivalů jako OBSCENE EXTREME, BRUTAL ASSAULT, DYNAMO NORTH POWER JAM nebo NUCLEAR ASSAULT.


Nahrávky CRUSHER se distribuovaly do řady zemí celého světa a zaznamenali spoustu pozitivních ohlasů fans i kritiky v hudebním tisku.


Tvorba CRUSHER se vyvíjela (hlavně vlivem poměrně častých změn sestavy) od thrashových začátků přes thrash/deathové období od druhého dema až po debut Daymares, přes thrash/death s vlivy hard core v pořadí druhého CD To The Core až po psycho death-grind album Untearable Of Colossus, když následně 2 roky po jeho vydání v roce 2004 přerušila činnost.

Na podzim 2011 kapela vstává z mrtvých v téměř shodné sestavě z období To The Core a v létě 2012 vychází album From The Core kde je šest nových počinů a zremasterovaná stará dema. Album vychází spolu s reedicí CD To The Core i na vinylu.

CRUSHER opět začíná koncertovat, v roce 2013 má za sebou několik povedených vystoupení, třeba s legendou MASTER . . .

D e a t h   i s   n o t   D e a d   !


Discography

Datum vydání Název nahrávky Média
2012 FROM THE CORE CD, LP
2012 TO THE CORE 2012 - reedice vinyl LP
2002 UNTEARABLE OFF COLOSSUS CD
2000 TO THE CORE CD, MC (TAPE)
1996 DAYMARES CD, MC (TAPE)
1995 SECRET CHANGES MC (TAPE)
1994 DEATH'S NOT CHOICE DEMO
1992 DESTINED FOR EXTINCTION DEMO

Komentáře

Uživatel musí být příhlášen, přihlášení uživatele.