DO ROZPOUTÁNÍ PEKLA ZBÝVÁ:

dny: hodiny: minuty: sekundy:

Novinky

Ahoj všichni maniaci!!!

"Předně naše 20. výročí bylo prostě úplně fantastické, unikátní, fenomenální, geniální,bombastické, úžasné a takhle bych mohl pokračovat vesele dál. Ještě jednou děkuji, moc to pro mě znamená, byla to PECKA!


A jak vidíte, pokračujeme vesele dál. Sestava ročníku 21 je dle mého soudu sestava blížící se mým teenager snům... Prostě tenhle rok to klaplo!!! A nejde jen o to, že člověk se snaží pozvat REPULSION téměř 15 let a ono to najednou dopadne a je to tady..., je tady další kupa kapel, které jsem na OEF vždycky chtěl vidět. Třeba američtí řezníci CANNIBAL CORPSE nebo mnou tak milovaní CRYPTIC SLAUGHTER, to prostě nevymyslíš... A už vůbec nevymyslíš, že tahle kapela musí hrát pod jiným jménem, ale určitě se na ně běžte podívat, LOWLIFE bude nakládat pecky a vály prověřené desetiletími. Věřte mi, hned jak ohlásili comeback, tak jsem si sehnal letenku do LA a tuhle parádu si náramně užil... A jsem moc rád, že mám možnost vám je představit i v Trutnově na jediném exkluzivním vystoupení téhle kapely v Evropě v tomto roce!!!

Ale tím to nekončí, podařilo se nám přesvědčit k jednomu koncertu brazilské grindcore veterány ROT. Přiletí nás nesmírně potěšit a svou ultra sypačkou potrápit třeba kultovní DROPDEAD nebo naprosto legendární SIEGE... Jistě víte, že třeba Barney nosí jejich trička na koncertech hodně často a jak víme, ten kluk má styl!!!

Nejedeme jenom grind, takže mě potěšilo, že si třeba takoví znovuzrození VOMITORY vybrali právě náš festival. Nebo že se vrátí kapely, které u nás již několik let nebyly, třeba MISERY INDEX, NEGATIVE APPROACH, VITAMIN X nebo SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH!!! Rád bych doporučil i kapely z menších scén jako jsou třeba death metal mohykáni z Nepálu UGRAKARMA, korejští grind fofrníci LITTLE PUPPY PRINCESS, grindující BURST z daleké Nové Kaledonie (viděli jste někdy na mapě, kde až to je?), SOBRAS DEL DESCONTENTO z Chile, venezuelské MAR DE RABIA a nebo třeba srbské thrash jezdce NADIMAC!!!

Mrkněte i na menší kapely, garantuji vám, že pro sebe objevíte perly!!! PUNK AS FUCK! Netřeba velkých slov, vše je napsané v úvodníku k tomuhle speciálnímu dni. Mám hlavně radost, že se nám skutečně podařilo pozvat legendy stylu, jako jsou právě GBH nebo OI POLLOI, ale i české punk bůžky TELEX!!!

Cashless systém poprvé i na OEF. Věřte mi, jinou možnost jsme vlastně neměli. Babiš chce furt rozjet EET i pro festivaly, takže mnoho možností nemáme, prostě jen bojovat dál... Snažíme se celý systém vyladit, jak se dá, přesto bych vás chtěl poprosit o shovívavost. Určitě si stáhněte nějakou aplikaci, co čte barkódy, ať máte o svých útratách přehled!!! 

A co mi dělá další radost? Pivní revoluce!!! Možná to zní divně od letitého abstinenta, ale pivo je prostě náš festivalový nápoj a já, když vidím to nadšení všech těch sládků řemeslných pivovarů, tak mi to prostě připomíná mě. Je nám jasné, že tohle je první rok a nevíme, co přesně čekat, ale pečlivě jsme veškeré pivo vybírali. Skutečně chceme přinášet nejlepší česká piva i do budoucích let a tohle na větších festivalech nadobro změnit. Samozřejmě nás velice těší, že vám nabídneme i dva OEF speciály Indian pale lager Blaster a Summer Ale 11° - “Grinder OEF”!

Bavte se, radujte se, užijte si unikátní OEF týden, potkejte staré přátelé, udělejte si nové a žijte naplno. Tenhle týden už se nikdy opakovat nebude!!!"

Čurby