DO ROZPOUTÁNÍ PEKLA ZBÝVÁ:

dny: hodiny: minuty: sekundy:

Novinky

BEER REVOLUTION - Pivovar Trautenberk!!!

V roce 2015, ve výšce 1045 metrů nad mořem a 5 metrů pod zemí, ve stoletém sklepení bývalé Tippeltovy boudy v Malé Úpě začínáme vařit pivo horalů. To je začátek našeho příběhu o Pivovaru Trautenberk. Přijďte ochutnat!

www.pivovartrautenberk.cz/

www.facebook.com/PivovarTrautenberk



Pivovar Trautenberk patří do nejmladších přírůstků v rodině krkonošských minipivovarů. Vybudovali jsme ho v obci Malá Úpa, čísle popisném 87, v prostorách bývalé Tippeltovy boudy, později známé jako hotel Družba.

Vaříme pivo bez pasterizace a filtrování, osvěžující, řízné a hořké tak akorát. V tuto chvíli jsou na čepu piva z naší stálé nabídky, spodně kvašený ležák Trautenberk 11, polotmavý speciál Trautenberk 13 a svrchně kvašený speciál Trautenberk 14 – APA.

Jako vůbec první pivo jsme už na Vánoce 2015 uvařili svrchně kvašený Trautenberk 14 – Red Ale a na Nový rok první speciál Trautenberk 12 – APA. Nabídku našich piv budeme postupně obměňovat, abyste měli stále důvod se k nám vracet.

Náš pivovar je akciovou společností, s podporou obce na jeho vznik přispěli zdejší boudaři a místní lyžařský areál SKiMU. Ti všichni také nové pivo čepují, a protože je „naše“, všichni se o něj hezky staráme.

Na kvalitu piva Trautenberk dohlížejí hlavní sládci Tomáš Ďuríček a Vojtěch Kaprálek. S prvními kroky Trautenberka pomáhali sládci z minipivovaru Hostivar, Jan Tržil a František Poláček, držitelé ocenění Minipivovar roku 2013. Kromě čepovaného prodáváme i pivo v unikátních PET litrovkách a v dárkovém balení se čtyřmi třetinkovými lahvemi, které jsou nejen díky skvělému obsahu jedinečným suvenýrem!


10 Letní Ale - Trautenberk desítka 

Svrchně kvašené pivo sytě zlaté barvy, uvařené z ječných sladů a tří druhů chmele. Jeho osvěžující chuť posiluje i příjemná hořkost a jemné aroma borůvek a ostružin. Zároveň má nízký obsah alkoholu (4,1 % obj.).

11 světlá ležák - Trautenberk světlá jedenáctka


Trautenberk 11 je spodně kvašený ležák světle zlaté barvy s jemnou chmelovou vůní, střední plností a delším hořkým dozníváním. Pivo je uvařeno ze tří druhů sladů tradičním dvourmutovým způsobem, chmelené „na třikrát“. Trautenberk 11 se vyznačuje vyšším řízem, hustou bílou pěnou a především skvělou pitelností.

13 polotmavá - Trautenberk polotmavá třináctka


Trautenberk 13 je spodně kvašený polotmavý speciál s přídavkem karamelových sladů, které pivu dávají jeho granátově červenou barvu. Karamel se objevuje také v plné chuti, kde se doplňuje s příjemnou hořkostí. Trautenberk 13 vzniká ze čtyř sladů a z kombinace tří českých chmelů.

14 APA svršně - Trautenberk APA čtrnáctka


Trautenberk 14 — APA je svrchně kvašený speciál typu American Pale Ale. V chuti je nejdříve sladový, následně přechází do intenzivní, ale nesvíravé hořkosti s dlouhým dozníváním. Sytě zlaté pivo je vyrobeno ze tří sladů a kombinací čtyř amerických chmelů.

Všechna piva jsou nepasterována a nefiltrována.