DO ROZPOUTÁNÍ PEKLA ZBÝVÁ:

dny: hodiny: minuty: sekundy:

Novinky

Američtí praotcové agresivní a rychlé hudby - SIEGE!!!

Opravdu legendární a kultovní kapela, jinak se ani američtí SIEGE nedají nazvat! I přes nepočetnou diskografii čítající debutní kazetu „Drop Dead“, třísongovou účast na neméně kultovní kompilaci „Cleanse The Bacteria“...


...a sedmipalec „Lost Session 91“ (plus vinyl kompletní diskografie cca o 20 let později) ovlivnila tahle kapela několik následujících generací grindcore i hardcore kapel. Počátky SIEGE se datují někdy k roku 1983 do města Weymouth (Massachusetts), kdy se zakládající členové Kurt Habelt a Rob Williams (s prvním zpěvákem Kevem Mahoneym) rozhodli začít hrát tvrději a rychleji, než většina souputníků, čímž na sebe upozornili celou lokální bostonskou scénu a po jejich účasti na Pusheadově kompilaci „Cleanse The Bacteria“ pronikla jejich produkce i k uším celosvětového publika.


Agresivní a špinavé pojetí hardcore/punk spolu s anti-válečnou a sociálně kritickou lyrikou oslovilo od té doby tisíce fans a učinilo ze SIEGE pionýry či praotce grindcoru v USA. Po rozpadu došlo počátkem 90. let ke krátkému reunionu, kde se u mikrofonu objevil kontroverzní Seth Putnam z Anal Cunt. Reunion měl jepičí život. A k tomu opravdovému reunionu došlo oficiálně až v roce 2016. V současné době je aktuální sestava posílena o Bena Barnetta (Dropdead) a se dvěma kytarami se také objeví naživo na Obscene Extreme Festivalu 2019! “Break Down The Walls!!!”